Saturday, December 10, 2011

banyak rupanya makanan best2 kat Malaysia

Assalamualaikum ..

tajuk entry tu macam gaya ayat penuh kesedaran kan ??

memang baru tersedar yang kat Malaysia banyak rupanya makanan2 yang best bila dah duk jauh ni ... setiap negeri mesti ada je makanan yang dorang famous .. macam kat Hiroshima ,, sini femes dengan okonomiyaki .. tapi pegi ceruk mana2 kat jepon ni ada je kedai yang jual benda ni .. lebih kurang kat Malaysia la .. gi tangkak pon ada je makcik yang jual laksa penang ..







nasi lemak ... lagi best kalau ada ayam goreng berempah .. kalau makan ni mak mentua lalu pon tak perasan nye la ..





tengok kaler pon dah terliur kan ?? kalau umi buat lauk ni memang sampai licin la periuk tak tinggal pape pon ..





tu dia !! tak de siapa pon yang boleh mempertikaikan kesedapan makanan ni .. ni kalau makan kalau tak sampai lapanblas mangkuk memang tak sah ..




saya tak makan ikan ni mula mula sebab kepala dia agak tak berapa menarik di hati .. ok .. abaikan statement tu .. bila dah masuk INTEC, terikut ikut dengan kawan kawan .. so jadilah one of my feveret lauk .. tapi mana nak cari spesies ikan ni kat sini ??




ni lagi satu ,, bestnya !! tambah tambah yang mak sedara saya buat time raya .. ok . fullstop .. ( air liur dah meleleh leleh )



saya orang pantai timur so saya amatla sangat terlalu suka makan benda ni .. tapi malas nak goreng !






saya orang Kelantan sejati so saya kena suka makan benda ni .. hampir hampir je sebotol budu nak ikot saya terbang datang sini .. tapi tak berani ambik risiko takut pecah dalam luggage .. mungkin boleh usahakan balut tebal tebal after ni ..


kena berhenti tulis sekarang sebab takut badan dehydrated sebab air liur menitis macam air paip ..

p/s >> I miss Malaysia ..

Sunday, December 4, 2011

ada apa dengan wedding dress Bella Swan ??

minggu lepas bila bukak je facebook or twitter ,, semua nya dok cakap pasal breaking dawn .. dah la tengah berjuang dengan mid term .. sungguh mencabar naluri .. honestly I do follow twilight .. tapi tak sehebat ke'addicted'an saya dengan Harry potter .. you name it part mana dalam cerita Harry potter tu ,, semua saya boleh describe macam baca doa makan ... hahaha .. agak hiperbola kat situ ...

salah satu yang paling banyak orang dok post last week ialah pasal wedding dress Bella Swan .. cantik sangat ke wedding dress dia sampai orang dok admire sebegitu rupa .. so saya dengan penuh perasaan ingin tahu terus la menggoogle .. padahal laptop duk dalam drawer sebab kena kuarantin dengan study week .. sanggup buat keluar pastu pasang .. gaya macam kena pasang desktop je.. hihihi




first impression bila tengok wedding dress ni " ehh ,, sopan nya " ..
even belakang terbuka sikit .. tapi agak sopan la bila dibandingkan dengan wedding dress orang barat ni kan .. not bad .. cantik la jugak .. tetiba terbayang diri sendiri pakai dress ni .. opkos la dengan tudung dan dalam tu pakai la inner memandangkan belakang tu terbukak .. inner tu kita pakai kaler grey .. wahh .. terlebih dah ni ..

p/s .. can I be Athirah Lautner ?? ok .. main main je ~~

Saturday, December 3, 2011

Zikir untuk Dhia ,, ????? untuk Athirah

Assalamualaikum ..
shiken mou owatta yo .. !! so saya menghabiskan weekend yang sejok dan nyaman ni dengan meng'online' doplopatjam tanpa henti .. tambah2 bila internet di tanah jepun ni sungguh la laju tak hingat .
sebelum tu ,abis je last paper iaitu paper denki a.k.a electric so saya teros menapak ke library untuk meminjam buku latihan toiec memandangkan hari selasa ni ada exam toiec .. ( sila abaikan ayat saya tiba tiba jadi skema neh ) .. dan rutin saya setiap kali abes exam , saya akan pergi jalan2 kat bandar Kure cuci mata , window shopping and pergi baskin robbins kacau akak eskem wat kerja .. hihihi..

then, balik jek daripada jalan jalan buang masa tu , kena balik awal sebab skang kul 4.30 pon dah soro soro nak gelap dah .. bukan takut gelap okeh , saya kan anak gadis sunti ..ececeh .. tak baek kuar malam sorang2 .. balik je teros kemas bilik yang memang tunggang langgang sebab exam week .. dengan buku2 yang menggunung sampai tak nampak frame gambar umi ngan baba sebab terlindung ... dengan katil yang penuh dengan baju yang tak berlipat sampai saya kena tidur kat lantai .. ( err .. kantoi malas lipat baju ) .. naib baik la mesin basuh tu ada dryer skali , kalau tak mesti tak de baju nak pakai sebab tak de masa nak basuh .. saya memang macam macam ni kalau exam .. memang hidup tak terurus sebab study punya pasal .. thats why la saya tak leh kawen time blaja .. nanti suami saya ikot sama jadi tak terurus .. hahaha ..

berbalik kepada tajuk entry ..
tajuk tu saja nak gempak je .. tak de kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia .. sekarang ni kan tengah main kat tv cerita Tentang Dhia .. so saya dengan tak sengaja nya terfollow cerita ni ~~ (sebenarnya memang sengaja follow pon sebab ada nora danish )..

ni sinopsis yang saya copy daripada blog orang lain ..

Cinta dan simpati tiada ukurannya bagi Dhia yang berdiri antara dua lelaki sangat dikasihinya. Raffi dan Azmi dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang. Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila ia dicemburui Melly yang berasakan dirinya lebih sesuai.

Azmi sebagai kerani biasa adalah anak seorang imam di kampung disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia sudah lama terpaut pada Azmi, walaupun Raffi jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan dari Universiti luar negara juga adalah teman rapat Dhia sejak kecil lagi.

Dhia memilih Azmi sebagai tunangannya, manakala Raffi yang ikhlas menyintai Dhia reda dengan keputusan tersebut. Melly mengambil kesempatan untuk mendekati Raffi dengan memerangkapnya ketika sedang mabuk.Akhirnya Melly mendapati dirinya mengandung, tetapi Raffi tidak mengendahkannya. Tertekan dan terdesak, Melly mengenakan Azmi pula.

Azmi dan Melly ditangkap basah penduduk kampung. Namun Dhia memaafkan Azmi dan majlis pertunangan tetap berlangsung seperti dirancang. Ketika majlis berlangsung keluarga Melly meminta Azmi bertanggungjawab sehingga Melly mengandung. Azmi dan Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia.

Hidup Dhia didatangi Zikir seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur. Zikir sangat diminati Rose pekerja di firma tersebut. Zikir dan kawan baiknya Fendi mengalami kemalangan jalanraya yang mengakibatkan Fendi meninggal dunia. Ketika majllis pengebumian Fendi, Zikir terlihat Dhia dan terpesona dengan keayuan Dhia.

........

bila tengok cerita ni , dengan saya2 skali ter'fall in love' dengan zikir .. dah la drive bmw kaler putih .. watak zikir ni Adi putra yang bawak ... pada awalnya , Zikir ni hanya Islam pada nama je , but then after dia kawan dengan Fendi yang meninggal dunia tu , dia teros jadi alim .. masa dia berkenan kat Dhia tu , dia suruh wife Fendi tu yang jadi orang tengah .. dia tunggu kat kereta je masa dorang gi jumpa Dhia yang tengah meniaga nasi lemak tepi jalan .. cara dia approached Dhia tu bagi saya sangat la gentlemen .. sebenarnya zikir ni dah berkenan kat Dhia masam kenduri tahlil arwah Fendi .. Dhia pass kan dulang makanan kat Zikir then masa tu la Zikir dah jatuh suka kat Dhia .. tiba2 rasa macam nak jugak berkenalan dengan bakal suami nanti macam tu jugak .. tapi saya tak jual nasi lemak tepi jalan ?? and kampung saya tak de kampung sangat macam kampung Dhia tu .. macam mana ni ?? huhuhu ..

mula mula fikir jugak boleh ke nora danish ni berlakon jadi budak kampung .. dia kan muka pan asia .. tapi okey la jugak .. lama2 tengok macam jadi la jugak kekampungan dia tu ..


saya rasa drama drama melayu sekarang semua nya best best .. so bolehla stesen2 tv kat malaysia kurangkan drama2 import .. ke memang dah kurang sekarang ? tak tahu sebab tengok online je ~~

Friday, November 25, 2011

luahan hati anak tengah

saya adalah anak ketiga daripada 4 orang beradik .. walaupun kami berempat je ,rumah tetap macam ada 10 orang kalau kebetulan semua cuti .. saya just takde adik perempuan je .. yang laen semua ada .. ada abang , ada kakak and ada adik lelaki ..

tergeraknya hati nak menulis entry ni adalah kerana ... ( tibe tibe rasa skema je ayat ) .. ekcelinya tiba tiba teringat lak kat dorang2 ni .. sebenarnya bila masing masing dah besar baru kami stat rapat .. bukan nak kata masa kecik dulu2 gadoh sakan ke ape .. tapi sebab along masa skolah kena balik dok kampong teman tok ngan nenek , kakak pulak since form 1 dah masok mrsm .. so tinggal aku ngan adik je la kat umah .. sebab tu la kalau kiteorang duk sekali macam2 benda gila2 kiteorang buat .. kalau gadoh sepak terajang pon memang akan buat sunggoh sunggoh .. haha .. even sampai menangis .. haha .. bak kata umi aku , aku ngan adik aku sama umo even beza 8 tahun .. haha ..

( perasan tak kejap2 entry ni guna 'saya' , then 'aku' balik ?? .. layann je la .. malas nak alter balik)

Abang aku a.k.a Along ..
umur sekarang dah masok 25 .. kot .. haha .. aku sendiri tak prasan sebenarnya along dah tua ..hape punya adik la ni .. dushhh ! ketok kepala sendiri ... Along aku agak femes masa sekolah dulu.. buktinya , kalau aku otw balik dari kedai ke .. jumpa ngan budak pompuan tengah jalan mesti ada yang tegor aku and cakap cenggini " ni adik qawiem ke ?? kim salam eh .." aku yang ditegor ni sampai naik pelik sebab macam mana akak akak ni kenal aku .. dah la aku ni jarang2 je balik kampung .. ke dorang ni pasang paparazzi ?? tapi time tu aku rasa bangga la kejap disebabkan along, aku femes .. ceh !!

ekcelinya aku jeles ngan along .. disebabkan dia anak sulung banyak benda yang dia nak dia dapat .. macam lesen kereta and motor .. nenek yang support as a ganjaran sebab teman dia kat kampong ..
then nak laptop .. baba bagi ( dulu2 jarang orang guna laptop kan , so harga sebijik toksah cakap la ).. henset .. skuter .. and yang paling latest .. kereta ..tak latest mana jugak la sebab dah nak dekat setahun lebih dah .. dia bagi alasan cakap nak guna kereta tu untuk melawat adik adik .. memandangkan aku ngan kakak dua dua kat shah alam time tu ... so baba pon tanpa ragu ragu nya meluluskan permintaan beliau .. see ? betapa best nya jadi anak sulung ..

sekarang .. along dah keje .. as a designer kat Karangkraf lepas graduate from uniKL.. umi , chik , kakak slalu je pesan majalah ngan novel by along sebab as a staff ada diskaun .. seyes jadi murah tahap korang rasa nak borong semua majalah ngan novel keluaran karangkraf .. and sekarang hobi dia naek beskal ... bukan naek basikal biasa2 nye .. basikal yang orang wat masuk hutan tu .. sanggop dia ikat perot nak beli beskal tu .. habes calar calar kot badan dia sebab jatuh ..

kakak
disebabkan kami beza setahun je .. so kami dah macam bestfren dah .. ramai orang cakap aku yang kakak then dia adik .. matured sangat ke muka aku ? kalau orang cakap macam tu depan dia mula la dia buat muka cute dia yang tak berapa cute pon .. hahah .. maybe sebab aku pakai spec kot .. dalam family kami kakak sorang je yang mata ok.. yang laen semua rabun ..

kalau aku kuat merajuk , kakak aku lagi kuat merajuk .. memang jammed la kalau dia stat merajuk .. tapi sekarang dah agak tak jammed sangat kot .. maybe dia dah pandai nak kontrol hormon merajuk dia .. sekarang dia belajar sains kimia kat UiTM di hatiku ..lalala .. teringat jap kat lagu UiTM .. huhu ..tahun akhir dah rasanya dia ..

adik
sebelum budak ni lahir .. aku pegang title anak bongsu and cucu bongsu sebelah umi untuk 8 tahun .. boleh bayangkan tak betapa banyak nya kasih sayang yang aku terima selama tempoh tu ? dalam tempoh tu jugak semua orang panggil aku adik ..
tapi ..
sejak adik aku lahir .. no more 'adik' .. dorang ganti ngan athi je .. ohh .. kadang2 ada jugak orang panggil adik .. tapi masa nak suruh buat kerja la .. hukhuk .. sejak adik lahir jugak ,, terus bersusun susun sepupu aku lahir .. tapi kan .. yang peliknya , even adik aku bukan cucu bongsu , mak sedara ngan ayah sedara aku still panggil dia adik jugak .. seyes tak puas hati ..
dengan adik pon aku jeles jugak .. memandangkan dia duk sorang je kat rumah dengan umi ngan baba , cakap je nak apa semua dapat ..even right after dia mintak tu kene bebel dulu ,, lastly akan dapat jugak .. btw .. dia dapat 5A upsr hari tu .. memang dah dapat rasa pon dia boleh buat sebab dia fast learner .. tengok disney channel pon dah boleh terer BI .. even ada word yang aku tak paham dalam buku harry potter dia boleh tahu maksud perkataan tu ..bab bab komputer pon dia pandai .. ntah mana dia blaja pon tak tahu .. maybe sebab dia membesar dengan benda2 tu semua kot .. padan la power spec dua dua belah 300 lebih .. dok mengadap komputer ngan tv je keje ..

sekarang ,, aku , kakak ngan along suka cakap adik aku tu abang sulung sebab kiteorang 3 orang slalu je kena marah dengan dia .. ntah datang mana gene suka marah orang tu kat dia ..

I miss them so much !! sungguh2 ~~

dalam kereta nak balik kampung selising .. umi ngan baba pergi awal lagi .. ( raya hari tu )

Tuesday, November 22, 2011

Ibadah Hati

Assalamualaikum ..

rasa nak sharing pasal apa yang saya dapat daripada usrah tadi .. memandangkan next week exam , kami bercakap mengenai tawakal ataupun berserah kepada Allah selepas berusaha ..

ramai orang salah paham pasal konsep tawakal .. dorang just berserah kepada Allah tanpa berusaha .. dulu saya pon macam tu jugak .. I believed that dengan berdoa je sudah cukup .. tak payah nak usaha sebab kita kan ada Allah yang kita boleh minta pertolongan bila bila masa je ..

memang ada masanya , kita dapat sesuatu benda tu tanpa berusaha pon .. saya pon banyak kali jugak macam tu .. tak rasa ke sebenarnya Allah just nak uji kita whether kita bersyukur atau tak dengan nikmat yang diberikan..

biasanya barang yang senang untuk didapati kita akan kurang nak hargai barang tu ?? sebab senang sangat nak dapat .. kalau hilang or rosak hari ni , esok bolah dapat yang lain pulak ?
cuba kalau susah nak dapat ,, mesti kita akan jaga sebaik mungkin sebab belum tentu akan dapat balik kalau hilang or rosak lepas ni ..

sekarang ..
I fully understand the concept ..
berserah kepada Allah hanya selepas berusaha bersungguh sungguh ..sebab kalau berusaha bermatian matian pon kalau Allah tak izinkan kita berjaya .. kita tetap tak kan berjaya ...

tapi .. apa apa pon kita kena bersangka baik dengan Allah ..

" Aku adalah seperti sangkaan hambaKu "

kalau kita percaya yang kita tak kan berjaya buat sesuatu perkara tu ..yup ! kita tak kan berjaya langsung .. sebab we trust it to be like that ...

lagi satu ..
bila kita tawakkal kepada Allah ,, tak kira apa pon yang berlaku selepas itu ,, kita akan redha sebab kita percaya ketentuanNya .. He knows what is the best for us kan ..

yosh !!! chukang gambarou ~~


ana uhibbukifillah ..

Saturday, November 19, 2011

I just can't say NO

Assalamualaikum ..

rehatkan otak kejap dengan meng'update' entry baru .. kesian kat otak saya kena menghadam Shearing Force & Bending Moment yang memang boleh mem'bend'kan badan sendiri .. T_T .. dengan nota yang disalin pon belum tentu betul ke tak kanji sebab sensei punya tulisan mcm tulisan doktor versi japanese .. sebab tu masa kelas saya tak leh fokus dengan apa yang sensei ajar ,, otak saya nak kene meng'interpret' kanji apa yang sensei tulis kat depan tu ..

okeh .. berbalik kepada misi utama menulis entry ni ..
hari rabu ni cuti .. satu jepun cuti .. tak tahu la sebab apa .. malas nak check .. hehe .. memandangkan cuti , ingat nak la study sebab minggu depannya dah exam .. tapi rumate sebelah a.k.a budak loas cakap mak angkat dia ajak gi ladang limau .. I want to refuse tapi .... I just can't .. sebab ?? memang tak pandai nak cakap NO .. maybe sebab seboleh mungkin saya tak nak buat sesuatu yang akan menghampakan orang ..

dulu ..
orang ajak saya couple , saya cakap OK .. padahal tak nak pon sebenarnya ..
sekarang pon still tak boleh jugak nak cakap NO kalau orang ajak kapel .. tapi saya akan tolak dengan cara yang baik dengan cakap 'kalau ada jodoh ada la .. "
bukan nak bagi harapan ,, tapi tu cara yang terbaik untuk menolak kan ??

sebenarnya banyak benda yang saya tak nak buat tapi terpaksa buat sebab saya memang tak suka dan seboleh mungkin tak nak menghampa harapan orang ..
kalau orang tu happy , then , same will goes to me .. I'm happy too ..
tak menyusahkan pon sebenarnya .. seronok sebab I can make people happy .. itu kan satu kerja yang baik jugak ..

agak agak nya kalau orang ajak kahwin pon , saya setuju je kot sebab I JUST CAN'T SAY NO !!
hahaha ..
then kalau macam tu ,, siapa cepat dia dapat la kan ..
haha .. mana boleh wat main kerja nikah kahwin ni ..

Tuesday, November 15, 2011

I'm not going to be a soccer player laa !!

hokeh !!
tarik nafas panjang2 .......
entry pada kali ini adalah untuk meluahkan rasa ketidakpuasan hati terhadap silibus pelajaran sukan di kolej saya ...
ikot pada silibus ,, semester ke2 pelajar tahun 3 dikehendaki belajar bermain bola ..
I still boleh terima lagi belajar main bola tu .. sebab tak de tulis kat mana mana pon yang sukan bola sepak tidak membenarkan perempuan melayu terakhir bermain :p

tapi bila dah belajar .. baru la tahu belajar main bola based on the silibus tu sebenarnya ialah belajar buat trick dengan bola yang boolat tuh !! what the ..???

bukan I sorang yang rasa macam ni hokeh .. my classmate pon dok bising2 pasal benda nih .. tapi dalam dorang dok bising2 tuh atleast boleh la dorang buat jugak .. but me ?? huk huk ..

dah la setiap trick yang dibuat akan dikira markah whether U boleh buat ke tak trick tuh ??
disebabkan partner a.k.a tutor I baik hati ..dia bagi la jugak markah even trick tu tak berapa menjadi..

 contoh contoh trick yang perlu kami buat


-sila sepak bola ke belakang bagi terangkat sikit then sambut dengan tangan..
-letak bola diantara kedua belah kaki ,, kaki yang sebelah sila bump kan bola bagi dia melantun balik then sambut dengan tangan

dan macam macam lagi ..
 aku sendiri tak paham arahan yang aku tulis kat atas tu .. haha .. tapi lebih kurang macam tu la yang aku kena buat tadi dan mungkin trick yang lagi pro pada masa akan datang ..
yang aku peliknya ,, ada ke player2 yang guna trick ni masa dorang main bola ?? tak pernah nampak pon ??

agaknya memang dah takde idea sangat kot siapa siapa yang buat silibus ni .. tak kan nak ajar cara cara sepak bola dengan betul kot .. yela .. even aku yang perempuan pon pandai sepak bola ..( sekurang- kurangnya tak pernah pulak tersepak pasir setakat ni ) ..


benda benda trick ni kami buat setengah jam yang pertama je .. lagi sejam tu main bola ..
well .. who said I can't play soccer ?? siapa yang cakap macam tu sila hentak kepala kat dinding lapanblas kali .. hikhik .. see the leg la ..

ehh .. tak baik riak ..
even setakat ni tak de sumbat gol ke hape .. but .. I got the chance to sepak bola masa main la .. hehe ..
main kat padang yang kecil pon dah penat ,, tak boleh nak bayang player2 yang main kat padang yang besar tu ..

classmate tak bagi jadi goalkeeper sebab dorang cakap bahaya ..( terharu .. sobsob ) .. tapi seyes la kowai kot main bola ni ..
setakat ni muka dah pernah kena bola dah ... nampak la jugak bintang buat orbit keliling kepala sesaat dua ..
and tadi lengan pulak jadi mangsa ...
minggu depan bahagian mana pulak jadi mangsa tak tahu la ..
ni nak kena buat insurans satu badan ni lepas ni nih ..


dulu pernah je tak boleh nak tidur malam lepas tengok biografi beckham kat tv3 masa Worldcup 2006 .. tahun 2006 ke ?? lupa dah ,,yang pastinya masa saya PMR la ..semua paper yang ada gambar beckham mesti gunting then simpan .. sangat fanatik dulu ..

tapi tu dulu la .. sekarang pon still minat lagi .. even ramai cakap dia dah tua .. ada aku kisah ?? haha ..
minat dia bukan sebab dia hensem tak hingat je .. sebab dia seorang ayah yang sangat loving .. see how he take care of anak2 dia yang comel tak hingat macam dia jugak tu ..???

lastly ,,

I'm not entering this technology college to become a soccer player soon !!



Monday, November 14, 2011

saya harap saya diambil dari tulang rusuk yang macam ni

tulang rusuk a.k.a suami

semua orang boleh demand nak suami yang macam mana selagi dia tak berkahwin lagi .. biasa la , semua orang nak benda yang sempurna dan indah kan ..

kalau boleh saya nak saya diambil dari tulang rusuk yang macam ni...

1. Romantik
    tapi tak de la sampai tiap tiap hari nak bagi bunga ke apa .. ( saya tak suka bunga ,, better bagi teddy bear ,,     boleh peluk )

2. Pandai Masak
    sekurang kurangnya bila saya malas nak masak , ada orang yang boleh ganti saya masak ..

3. Pandai Main Gitar
    saya suka orang yang pandai main alat muzik especially gitar .. sebab saya suka dengar lagu ..
    lagi best kalau dia suka dedicated lagu untuk saya sebab saya akan menghayati lagu tu sebaik mungkin ..

4. Tinggi
    rasanya yang ni tak de masalah kot sebab saya memang rendah .. ( tinggi I 154 cm je kot T_T ) .. memang susah la kan nak jumpa lelaki yang lagi rendah dari saya ..

5. Pandai guna komputer
    seriously saya akan cair bila tengok seorang lelaki yang serba serbi tahu pasal komputer ... ( i'm a computer loser sebenarnya ....T_T )

6. Pandai pujuk
    saya dilahirkan sebagai seorang yang mudah merajuk and cepat terasa plus cemburu kuasa dua .. ahha .. tapi ,, yang bagosnya ,, saya tak suka tunjuk semua tu ... kiranya orang tak kan tahu bila saya merajuk ke ,, terasa hati ke ,, cemburu ke .. saya lagi prefer diam je .. sampai la ter recover sendiri .. so ,, saya harap bakal suami saya nanti tahu macam mana nak pujuk saya nanti sebab penat la cure perasaan sendiri !!

7. Sedap mata memandang
    hmm ... hensem ke tak ke saya tak kisah sebenarnya sebab benda tu subjektif kan ? .. tapi biarlah sedap mata memandang .. pandai jaga kebersihan diri .. kemas ( bukan skema okayy )

8. suka pantai
    saya suka pantai !! dan kalau boleh bakal suami saya nanti seorang beach lover too ..

9. lagi tua dari saya
    hmm ... kalau boleh saya nak suami saya nanti biarlah tua 2, 3 tahun dari saya .. sebab saya rasa perangai saya kadang kadang macam budak budak .. sekurang kurangnya adalah orang nak handle kalau tetiba ter transform jadi kanak kanak ribena .. heehe ..tapi .. kalau sama umur pon tak pe kot .. sebab umi ngan baba pon sama umur jugak ..

10. Ada duit
     ada duit tu bukan maksud dia orang kaya ke hape .. tapi biarlah nanti hidup saya , dia dan anak anak kami nanti terjamin masa depan nya .. 




tapi ,, 
semua tu adalah ciri ciri kehendak saya sahaja ..alhamdulillah syukur kalau tulang rusuk saya nanti adalah seorang yang macam saya impikan ., tapi kalau bukan macam tu pon saya tak kisah sebab jodoh dah ditentukan kan ? cuma saya sebagai seorang manusia tetap tak dapat lari daripada impian untuk mendapat seorang yang sempurna ..

yang paling penting ...
saya harap bakal suami saya nanti adalah seorang yang boleh memimpin saya ke jalan Allah ...
menghormati umi dan baba saya serta along , kakak dan adik saya..
dan jugak dapat menerima saya seadanyanya ..menyayangi saya kerana Allah ..


P/S .. walaupun masih awal sebenarnya .. tapi tak salah kan nak post pasal benda ni :p


Saturday, November 5, 2011

entry di malam raya haji T_T

Assalamualaikum ..

selalunya kalau time time macam ni tengah sibuk kemas kemas rumah , masak juadah untuk esok , dengar takbir raya kat tv ..

rumah atok pon mesti tengah riuh rendah sekarang sebab semua orang balik raya tahun ni ..

ni kiranya kali kedua raya tak balik kampung .. kali pertama masa tahun pertama persediaan .. tu kira ok lagi sebab raya dengan kawan kawan .. pergi semayang raya sekali .. then pergi raya rumah sensei .. tak la sedih sangat ..

tapi kali ni .. terpaksa raya sorang sorang kat hostel .. nak balik kampung Saijo pon tak boleh sebab ade kosen sai ( college festival ) .. ingat nak ponteng .. tapi sensei ambik kedatangan .. huhuh
raya dengan encik teddy la .. halaaa..tak tempah baju  melayu pon dia ~~

agak agak nak tempah size apa untuk che ted ni ?? hmmm



teringat pulak masa raya haji tahun lepas .. padahal minggu depan lagi satu tu ade exam .. tapi sebab nak balik raya jugak ,, sanggup la  ponteng kelas sehari even sebelum ni pegang title record bersih tak pernah ponteng kelas ..

disebabkan tiket bus express dah abes , kena la naek bus tambahan .. sebelum ni dengar je cerita orang2 laen yang pernah naek bus tambahan ni .. bila dah naek sendiri memang la tak kan naek untuk kali kedua dah .. condition bus tak yah cerita la .. buat bagi aib kat bus tu je nanti .. jalan pulak memang la akan jammed malam malam raya tu .. pakcik driver tu pulak ikot suka hati dia je nak berenti tido banyak2 kali .. hadoiii la .. orang dah la nak cepat cepat sampai ..

last last kiteorang sambut raya kat dalam bus je pagi tu .. sampai kat Machang dalam pukul 10 pagi .. huhu .. rasa nak tengking je pakcik driver tu kuat kuat .. naseb baek la balik dengan kakak .. sekurang kurang nya ada la jugak ahli keluarga terdekat kat sebelah ..

tapi kakak ok la sebab dia cuti seminggu .. aku kena balik Shah Alam dah esoknya .. nasib baik la naik flight .. bukan dengan bus dah ..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA !! 

P/S -- nangis sekejap bila dengar takbir raya kat Era .. 

Friday, October 28, 2011

Proud to be Woman !!

Assalamualaikum ...


disebabkan masa kecik dulu dulu ,, kawan sepermainan aku kebanyakan adalah lelaki ,, I always questioned myself ..

" kenapa la aku ni perempuan ?? "

masa tu ,, memang nak sangat jadi lelaki .. jadi lelaki senang ,, boleh panjat pokok tinggi tinggi ( aku dulu boleh je panjat tinggi tapi at the end akan kene marah dengan nenek ) ,, bukak baju masa main kalau panas ,, nak semayang tak payah nak pakai telekung ,, pergi sekolah tak payah pakai tudung  ,,nak berenang dalam sungai tak payah nak cover cover ... and macam macam lagi .. senang cakap ,, banyak benda yang aku nak buat masa kecik dulu terbatas sebab I am a girl ..

masa sekolah rendah dekat Melaka dulu ,, aku tak pakai tudung pergi sekolah ( normal la kan budak sekolah  rendah tak pakai tudung masa tu ) sampai la standard 4 .. disebabkan aku masa tu dilantik jadi ketua kelas ( penolong aku masa tu budak laki ,, cool tak aku dulu?? .. heheh ) ,, cikgu kelas suruh aku pakai tudung and stop pakai pinafore.. atas sebab aku kena jadi contoh untuk pelajar lain .. mula mula nak memberontak jugak tapi cikgu yang suruh kena la ikut .. pergi sekolah memang pakai , tapi bila sampai kelas je terus buka tudung letak dalam meja .. sampai la cikgu kelas ambik tudung aku buang dalam tong sampah !! lepas tu terus pakai tudung tak bukak bukak dah .. thanks cikgu Rosli sebab pernah buat macam tu kat saya dulu ..

bila semakin besar ,, makin mengenal dunia ,, aku bersyukur dilahirkan sebagai seorang perempuan .. Alhamdulillah ..

Alhamdulillah juga kerana selepas itu aku membesar sebagai seorang perempuan yang memakai tudung .. walaupun tudung yang dipakai kadang kadang masih tidak sempurna .. tapi sekurang kurangnya ,, gambaran rambutku tidak jelas pada pandangan mata lelaki ..

dulu aku hanya menganggap tudung hanya digunakan untuk menutup rambut kalau keluar rumah .. lama kelamaan aku sedar .. tudung sebenarnya digunakan untuk menutup maruah seorang wanita .. kalau dulu .. aku sentiasa memuji artis artis wanita yang berpakai cantik tidak menutup aurat ,, model model majalah yang memakai tudung tapi baju yang dipakai masih tidak sempurna ,, tapi sekarang hati lebih memuji gaya berpakaian seorang wanita yang menutup auratnya dengan sempurna .. terdetik di hati untuk menjadi seperti itu ,, semoga Allah permudahkan jalan untuk aku ..



WANITA HIASAN DUNIA
disebabkan ia adalah hiasan ,, maka perlukan dijaga dengan sempurna agar sentiasa bernilai ..
Dan perkara yang paling membuatkan aku sedar betapa bertuahnya aku dilahirkan sebagai seorang perempuan ialah bila aku tahu Allah sangat memuliakan wanita ..

sangat mudah bagi seorang wanita untuk masuk ke dalam syurga ..

Rasulullah Sallallahu 'alaihiwasallam bersabda yang bermaksud : 


"Apabila seorang wanita solat 5 waktu, puasa 1 bulan (ramadhan) , 
menjaga kemaluannya (tidak berzina) , serta taat kepada suaminya, 
maka dikatakan kepadanya : Masuklah ke dalam syurga melalui pintu 
mana yang kamu suka!" (hadis riwayat Ahmad dan tabrani)






Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat,tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah. 


proud to be woman ,, proud to be MUSLIM !!

Thursday, October 20, 2011

Satu dalam Sejuta ..

Assalamualaikum ..


I really love this song .. my ringtone sekarang pon pakai lagu ni .. bila dengar lagu ni je I will remembered all my school' s memories especially masa dekat mrsm kuala lipis ..

dalam bilik gerakan BWP selalu je pasang lagu ni masa buat kerja .. sampaikan time perletakan jawatan pon .. kami guna lagu ni untuk perarakan masuk dewan ..

p/s .. ter fall in love dengan the guy yang ada scar kat muka tu .. hehee

Monday, October 17, 2011

Bekas Hati

Assalamualaikum ..

today is just a short entry only because i have a test this coming friday ... tau still awal lagi .. tapi .. nak jugak kadang kadang score 110 over 100 .. hehhh ..

memang dah jadi habit kot .. tyme ada test or exam or semangat nak blaja yang memuncak muncak .. mesti akan ada lagu yang  terngia ngia lam kepala .. semangat la dok download lagu tu .. pastu sync masok aipon ,, masok mp4 ,, masok playlist lam laptop .. then .. dok ulang2 la maen lagu tu sepanjang masa .. sungguh obsess (err .. gytu ke eja obsess?? ) .. and I also akan share ke' obsessan' ini dengan sapa2 yang terlintas kat kepala tyme tu ... sanggop anta mesej soh kawan tu dengar jugak .. how pemurah i am kan ? hehe

biasa nya banyak lagu .. tapi memandang kan hanya ada satu test kali ni .. so satu je lagu yang sedang bermain main dalam kepala sekarang .. JAR OF HEART .. setelah di goggle translate kan tajuk lagu tu .. jadi la BEKAS HATI .. haha .. I lagi prefer cover version yang Boyce Avenue & Tiffany Alvord nyanyi instead of original version by Christina Perri .. sebab nya ,, 2 orang ni nyanyi cam soft je .. cik Perri nyanyi agak kasar kot .. hehe .. gomen ne cik Perri ..


This song is about a girl would loved a boy with every part of her and he loved her deeply but he didn't fully understand what he had when he was with her, breaking up was the hardest decision she had to make, she could see he felt something for someone else even though he said he still loved her and would deny any feelings for the other girl, but he wanted to see if there was something better and not settle down just yet for he was only so young, so after she had enough of the lies she left him and he chose to purse the other girl, but all the while his first love was on his mind. She was still heart broken and still loved him, but hates what he did to her at the same time. Even looking at him brought memories of what they had together, and she felt as though no one could replace what she had with him. A year goes by and throughout the year the boy stays with the other girl but knows it was not anywhere near the magic he had with his first love. He comes back into her life wanting her advice and help with what he should do, wanting his first love to tell him that she still needs him. But she has learnt never to trust him again, she will never let someone throw her away to find something better and then come to the realisation that she was the best he could have ever had and expect her to jump straight back into his arms. He hurt her so deeply that just coming back into her life wont fix it, she wishes she never met him so he could have never hurt her, wishes he didnt have any control over her, and wishes she never fell in love with a liar. Who does he think he is coming back into her life after lying and choosing someone else to replace her, it will never work because of all the hurt he caused, all the lies he said and the hate created. The scar will be with her for the rest of her life but its a reminder to her to never let someone steal a part of her again, never to be tricked into believing empty words but mostly it is a reminder to never be tricked by him again. The scar is a learning curve so she can only improve what she has from now on and as soon as there is doubt she will let her heart take over and end it before she gets another gash that should have been prevented from the start..

p/s .. lagu ni sangat touching .. T_T

Saturday, October 15, 2011

Step Camp

Assalamualaikum ..

last week rasa macam minggu aktiviti kat mrsm je .. sebab tak belajar pon .. isnin tu memang dah hari cuti .. cuti sebab lam kalender tulis hari sukan seluruh jepon .. bagos betul jepon nih ! hari selasa ada kelas ..then rabu sampai jumaat ada camp yang dipanggil step camp bagi third year student .. budak tahun 4 pegy melancong .. budak mechi gy Hawaii .. ( kaya budak2 jepon ni ) .. electrical gy Taiwan .. architecture gy tokyo .. civil tak tau pulak gy mane .. budak budak 1st and 2nd year  kene belajar .. budak final year pulak rase tak buat pape kot .. sibuk dengan kenkyuu ( research ) .. btw..suke suke ati je nak panggil dorang2 ni budak .. hehehe 

rabu .. morning session ada maen maen cikit .. then petang pulak ada sukan .. bola tampar , futsal , basketball , yakyuu .. my name was in soccer kot ! pekebende la budak yang letak nama aku ni .. naseb baek ada pemilihan balik .. tukar la letak dalam volleyball team .. tapi tak turun maen pon .. hehe ... aku just support dorang dari tepi je .. team mechi menang untuk volleyball even yang turun maen tu 3 orang je .. haha .. budak budak mechi memang suke buat game tu macam dorang punye .. seyes sangat cool classmate2 ku  maen .. 

ni maen macam kota beracun .. ni kire name yang kene cabut keluar then dorang kene buat macam2 kat depan tu ..

tengok daripada belakang ingat pompuan .. tapi rupenya laki .. punya la dok ingat yang ada pertunjukan kostum ke ape jap lagi .. skali,, memang dia saje pakai .. pelik2 betul dorang neh

yang dorang tengah pegang tu ialah cream puff .. salah sorang daripada dorang akan dapat cream puff yang inti dia bukan cream tapi wasabi yang diletak dalam kuantiti yang banyak .. sape yang makan wasabi puff tu kira dia yang menang .. game ni sangat bes sebab macam neves pon ade nak pilih cream puff yang mane satu .. hee

maen binggo ! fes time maen binggo yang macam ni .. slalu maen yang kene lukis sendiri lam buku kotak2.. 

team mechi ..awal2 memang 6 orang turun maen .. tengah2 maen tu suke2 hati dorang je nak kuar duk tepi .. tinggal la 3 orang je .. naseb baek menang ..

sangat hebat dia ni maen since dia memang wakil kosen untuk volleyball .. padan la team kiteorang menang .. hehe ..

2 orang wakil  kosen lam team mechi

khamis .. pagi tu ada ryouri taikai .. maksudnye maen lawan masak masak ikot course .. lam course tu pulak ada 6 group .. kira ada 6 masakan la hari tu .. my group kena lawan masak pasta .. seyes terharu sebab group aku decide nak masak pasta cream seafood since aku tak boleh makan yang ada daging .. T__T .. masa untuk masak memasak tu dorang bagi lam sejam setengah .. tapi boleh pulak team aku duk rileks2 je 50 minit yang pertama tu .. alasannye .. dorang hanya perlukan 30 minit je nak masak pasta tu .. hehe .. so team aku duk la saja2 je tengok orang laen dok pulun masak .. selang 5 minit je mesti ade je orang datang tanya apsal tak stat lagi .. tak cukup barang nak masak ke ? surrender awal2 dah ke ? kiteorang buat muka poyo je cakap tak de pape masalah pon .. jikang ga nagasugiru dakara~~ ( masa panjang sangat ) .. 
bila time masak pulak ..tibe2 pasta tu rasa susu !! sebab tuang susu banyak sangat .. habes la dok pakat gelabah sebab masa tinggal sikit je .. kalut dok gi pinjam garam ngan pepper team sebelah .. rasa cam sekoyan dah kot tuang pepper ngan garam tu tapi tak hilang2 jugak rasa susu tu .. last2 tambah la sikit sos tomato .. lepas dah dok tuang2 garam ,, pepper segala bagai tu ..tetibe je pasta tu jadi sangat sedap .. seyes sedap .. sampai licin periuk tu orang duk datang try rasa .. alhamdulillah team kiteorang menang .. haha .. masing2 buat muka tak percaya sebab menang .. who said budak laki + budak pompuan sorang ( aku la tu ) tak pandai masak ??

suasana masa pertandingan tu ..snap gamba masa tyme tengah dok saje2 .. ;P

ni la tutor baru saya .. klasmate panggil dia Chibi ..

master chef hari itu

pandai maen volleyball & pandai masak .. pakej dah ni .. hee

kan dah cakap .. sampai macam ni skali jadi nye .. hehe

sesi petang pulak ada mini undoukai ( sukaneka ) .. ada maen tarik tali .. maen lompat2 tali skipping ramai2 , makan roti paling laju ..maen bola beracun and maen hapentah lagi satu tu .. 

bola beracun . seyes tak paham rule dia .. dah la sorang2 baling bola tu kuat gaya cam nak lepas geram kat orang je ..

maen tarik tali .. besar lengan aku kot tali tu .. huu

ni dorang tengah beratur untuk maen skipping  ..

makan roti paling laju .. roti tu seyes besa .. kalau aku yang makan kompem esok baru habes .. k .. hiperbola je ..hehe

video
ni la game yang aku cakap tak tau ape name nye .. tapi game ni best la .. gelak sorang2 aku tengok .. sampai sensei yang jadi mc dok tanye aku best ke tak game ni .. sensei ni pon satu ..tu pon nak tanya.. tak tengok ke aku dok gelak sakan depan dia .. 

overall ... untuk sukaneka ni .. team mechi menang .. yeay !! even aku tak maen pon ... hehe .. sebenanye ade je name aku untuk tarik tali ngan skipping tu .. tapi dorang so gentle tak bagi aku maen sebab aku kan the only girl .. hehe

tengah prepare nak amik gamba kemenangan dalam kelas ..

gamba2 untuk sukaneka tu semua adalah gamba classmate2 saya .. buat ape nak amik gamba budak course laen kan ..?? hehe 

I really enjoyed the camp so much .. even mula2 tu rasa cam tak best je .. rasa macam hubungan dengan classmate pon jadi makin rapat .. so .. berbaloi la jugak camp ni .. 









Friday, October 14, 2011

Why Allah let us experienced 'couple' ?

Assalamualaikum...

Kenapa Allah tetapkan yang kita akan mengalami pengalaman couple before we know that it's wrong .. wrong with the ' term' itself and also wrong with the partner ! senang cakap .. kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah .. rasa macam sia sia je masa yang kita spend untuk dia dulu dulu tu kan .. kalau tak boleh je time tu wat part time kerja  .. leh beli ipod ke laptop ke.. ( mase tu ko tengah blaja setengah mati nak monkasho k thirah !! ,,tak de masa nye nak kerja..)

Allah temukan kita dengan pasangan yang salah sebab nak kita jadi penilai yang baik .. kita dapat belajar perangai orang laki ni macam mana .. ye la .. manusia kan ada macam macam perangai .. senang cakap banyak songeh la .. ;p

Allah temukan kita dengan pasangan yang salah sebab nak kita dapat kasih sayang yang terbaik .. mana tahu pasangan kita yang dulu tu tak boleh  bagi kita cukup kasih sayang .. see ?? betapa Allah sayang kan hambaNya .. He wants the best for us ..

Allah temukan kita dengan pasangan yang salah supaya kita sedar yang ALLAH MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG .. kerana mengingatkan kita yang dia bukan lah pilihan yang hebat untuk kita .. untuk jadi pelindung kita .. ayah kepada anak anak kita nanti .. kita mesti nak yang terbaek untuk pimpin kita ke syurga kan ?

Allah sengaja temukan kita dengan pasangan yang salah sebab nak kita kutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang dapat .. pengalaman memberi pengajaran kan ? so ,, dengan pengalaman yang ada tu boleh la kita jadikan guide untuk kita memilih pasangan yang tepat nanti..

Allah sengaja temukan kita dengan pasangan yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolonganNya .. bila kita putus dengan pasangan kita .. semestinya kita akan berdoa mengharapkan kekuatan untuk menghadapi dugaan itu daripada Allah kan ? see ?? betapa Allah sentiasa memberi hint untuk kita sentiasa mengingatiNya .. tapi kita ?? hanya bila ada masalah dan keinginan ,, barulah terpikirkan Dia ..

Allah temukan kita dengan orang yang salah supaya kita menjadi manusia yang HEBAT JIWANYA .. yang akan berjaya menghadapi dugaan yang mendatang dengan cekal dan tabah ..

dan Allah sengaja temukan kita dengan pasangan yang salah supaya kita sedar yang CINTA TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH .. sudah ditetapkan pasangan kita .. yang hanya Dia yang mengetahuinya ..

Allah ada sebab untuk semuanya ...

tetapi .. saya sangat berharap yang dulu tu  .. HE just let me experienced that moment untuk uji saya.. dan ujian nya adalah bila diri ini terpaksa lakukan sesuatu yang memang susah untuk dibuat.
susah nak putuskan hubungan dengan orang yang betul betul sudah berada dalam hati ini .. tapi .. bila diri dah mula kenal Islam secara perlahan perlahan .. saya tahu saya perlu lakukan pengorbanan ini ..
Allah nak saya betulkan diri saya sendiri dulu dan jadi a truly muslimah .. supaya pasangan saya kelak adalah yang terbaik untuk diri saya nanti .. yang boleh memimpin saya straight to jannah .. we can't demand nak pasangan yang hebat tapi  kita sendiri yang perlu jadi hebat untuk itu ..

dan saya juga berharap Allah bukan temukan saya dengan pasangan yang salah dulu .. Dia hanya nak kami berubah .. be a better person in term of Islam before kembali bersama .. cukuplah hanya seorang yang  pernah dan akan berada dalam hati ini .. INSYAALLAH ..

Allah tahu apa yang terbaik untuk Athirah ..

Tuesday, October 11, 2011

soulmate saya

Assalamulaikum ..

apa sebenarnya maksud soulmate .. ? bagi saya soulamate ni adalah seorang yang paham kita 100% .. kira macam kembar la .. apa yang kita nak .. favourite kita .. sikap kita .. habit kita .. semuanye dia tahu .. dan bagi saya jugak .. soulmate ni tak semestinya seorang yang berlainan jantina dengan kita .. macam saya .. soulmate saya adalah kawan perempuan saya yang saya kenal since darjah 5 ... if ade masalah ke .. rase nak share something ke .. I will turn to her ..

seyesly .. saya sayang dia dan persahabatan kami .. she knows all my secrets .. tak de satu pon yang tertinggal .. kalau ade yang tetinggal pon maybe sebab kami jaoh sekarang .. nak contact tak boleh .. yela .. kalau saya online die tak online ..


lagu ni special saya dedicate untuk dia .. even lagu ni macam untuk soulmate yang berlainan gender .. tapi tak pe la .. yang penting dia kokoro no tomo saya kan ? hihi


muka pon macam nak dekat sama kan ? ni la dia .. kokoro no tomo saya .. syahira .. teacher-going-to-be .. !
Saya sayang dia kerana Allah ..

masih mencari soulmate yang akan memimpin saya ke jalan Allah .. 

Monday, October 10, 2011

weekend + monday di Saijo

Assalamulaikum ..

every weekend kalau minggu depan nye tak de test or pape homework yang menuntut untuk disiapkan secepat mungkin ,,saya akan pergi spend time kat Saijo .. Saijo ni adalah tempat dimana terletaknye Hiroshima University .. dan juga ramai rakyat malaysia yang ada kat sini .. so rasa cam rindu nak cakap melayu ke ,, wat gile gile ngan kawan kawan ke .. ni la tempat nya .. sekurang kurangnye tak de tebelit lidah saya cakap bahasa jepon je 24 jam kalau datang saijo ni .. kalau datang saijo je mesti hari jumaat and hari jumaat tu pulak saya suka berbaju kurung ke kelas ( hahah ) ,, rasa macam nak balik bermalam kat rumah masa duk mrsm dulu je bila petang nye tu bawak beg baju naek tren 'balik' saijo .. hehe .. selalunya akan balik rumah kak wawa merangkap  akak guardian saya kat hiroshima ni .. ( sayang kak wawa lebeh la )

feel like at home kalau duk rumah kak wawa 

hari sabtu .. persatuan malaysian hiroshima ( PMH ) ada buat majlis sambutan hari raya.. even raya dah berzaman dah lepas .. haha .. tapi bak kata kak wawa .. raya kat malaysia sebulan so kat jepun pon mestila sebulan jugak .. agak boleh diterima la kata kata beliau .. layann .. hari tu jugak ada pelantikan ajk tertinggi untuk persatuan ni .. ingat nak jadi presiden tapi tak boleh pulak presiden pompuan :p .. hahah .. tapi congrats tuk kak wawa sebab jadi vice president .. leh bodek banyak banyak la lepas ni .. hihihi




ni la antara rakyat malaysia yang ada kat hiroshima

balik daripada jamuan raya tu .. teringin nak makan aiskrim .. even sekarang dah stat sejokk .. menapak la saya dengan fiza ke seven E .. tapi bila dibanding harga aiskrim tu .. nampaknya harga kat youme lagi murah ... so pergi la youme yang hanya sekangkang kera je daripada seven E tu ..

memandang kan kat youme tu ada purikura .. so berpurikura la kami even berdua je .. 

purikura depan cermin .. haha

besoknya .. kami ( kak aimi ngan kak wawa ) .. pergi beli barang nak buat cheese cake kat youme .. sikit sikit youme .. dah tu je yang boleh dicapai dengan jalan kaki .. huhu ..


purikura lagi !!

malam.. kami pergi main badminton .. lama dah tak maen badminton .. naseb baek skill tak hilang lagi .. haha .. poyo jek



bukan setakat badminton je .. basketball pon kami main .. tak pernah pernah maen basket selama ni .. so saya bantai je maen macam bola jaring .. lebih kurang la tu kan ?? ke tak ? haha


balik daripada maen ..teros masok dapur baking cake .. ni dah kali kedua buat kek .. kalau kat malaysia .. memang tak buat dah rasenye .. nak makan je gi beli kat secret recipe .. senang nye la hidup .. tapi kat jepun ni kalau dah teringin sangat nak makan .. tepaksa la buat resepi rahsia sendiri .. walaupun rase kek  still tak leh lawan secret recipe nye kesedapan yang tahap membunuh tu .. ada la jugak rase ' cheese cake ' nye ..

tada !!

boleh pulak terlupa yang hari ahad tu jugak hari convocation along .. kiranye along dah officially graduate from universiti kuala lumpur .. sedeynye tak dapat pergi .. nak bagi bunga .. bear ke .. nak tumpang pakai jubah grad tu .. T__T .. alhamdulillah rezeki along murah sebab right after he finished study ..teros dapat kerja as a designer kat karangkraf .. rezeki Allah kan .. syukur ...

how I wish I was there .. incomplete family photo T__T


mungkin ini la harga yang perlu dibayar bila memilih untuk belajar di rantau orang .. 



ShoutMix chat widget
 
Template Edited by Miss Pelangy| All Rights Reserved And Protected |